Coinmotion

Coinmotion kokemuksia

Kryptovaluutoista kiinnostuneille Coinmotion tarjoaa kotimaista kauppapaikkaa viiden eri kryptovaluuttojen ostamiseen ja säilyttämiseen. Coinmotion Oy (aikaisemmin Prasos) on perustettu 2012 pelkästään Bitcoin kauppapaikaksi ja on sittemmin kasvanut parin kymmenen henkilön yritykseksi. Coinmotionin kotipaikka sijaitsee Helsingissä  ja sen Y-tunnus on 2469683-1 ja voit tarkistaa yrityksen tiedot linkistä.

Käymme tässä artikkelissa läpi Coinmotionia palveluna ja mitä kaikkea se tarjoaa kryptovaluutoista kiinnostuneille Suomalaisille sekä kerromme omia Coinmotion kokemuksia.

Siirry Coinmotion sivustolleSiirry Coinmotion sivustolle

 

Coinmotion luotettavuus

Coinmotion on virallisesti hyväksytty virtuaalivaluuttojen tarjoajaksi ensimmäisenä yrityksenä Suomessa ja vasta kolmas Euroopassa. Suomessa toimiluvan on myöntänyt Finanssivalvonta, joten mielestämme tämän luotettavampaa kryptovaluuttojen toimijaa ei ole Suomalaisille tarjolle.

Coinmotionilla on käytössä kaksi vaiheinen sisäänkirjautumis- prosessi. Ensiksi käyttäjän tarvitsee syöttää oma tunnus ja salasana normaalisti. Tämän jälkeen täytyy vielä käyttää Google Authenticator sovellusta ja ottaa sieltä kuusi numeroinen luku ja syöttää se Coinmotioniin.

Coinmotion authentication

Ennen Coinmotion tilille pääsyä täytyy syöttää todennuskoodi

Tämän jälkeen, jos vielä käyttäjä yrittää kirjautua sisään uudelta laitteelta, lähettää Coinmotion vielä sähköpostiin varmistusviestin, josta täytyy ottaa varmistuskoodi ja kopioida se sivulle. Vasta tämän jälkeen käyttäjä pääsee tilille sisään.

Mikäli Google authenticator ei ole tuttu, voit lukea lisää ja ladata sovelluksen Google Play kaupasta Android laitteelle.

Kuinka tallettaa Coinmotioniin

Rahan tallettaminen Coinmotion palveluun on helppoa, sillä rahaa voit tallettaa verkkopankkitunnuksillasi. Coinmotionilla on käytössä Paytrail maksupalvelu, jonka kautta voi tallettaa lähes kaikista suomalaisesta verkkopankeista.

Coinmotion maksutavat

Coinmotionin tarjoamat rahansiirtotavat ja niiden kulut

Muita talletustapoja Coinmotion palveluun on SOFORT banking, S-pankki sekä tilinsiirrot. Tilinsiirrot onnistuvat jokaisesta pankista ja pankista riippuen rahat näkyvät Coinmotion tililläsi 0-5 päivän kuluessa.

Kaikissa muissa talletustavoissa on 0 % kulut, paitsi SOFORT bankingissa, jossa on 2 % talletuskulut, joten huomioithan tämän, mikäli käytät kyseistä talletus menetelmää.

Bitcoinin ostaminen Coinmotionissa

Bitcoinin ostaminen on tehty Coinmotionissa hyvin helpoksi. Seuraa vain näitä askelia niin Bitcoinin ostaminen onnistuu näppärästi:

 1. Navigoi Kaupankäynti sivulle sivuston yläpalkista
 2. Valitse kryptovaluutta, jota haluat ostaa. Bitcoin on valittu oletukseksi.
 3. Valitse oston tyyppi. Helpoin tapa on valita ”Osto markkinahinnalla”, jolloin ostat Bitcoinia sen hetkisellä markkinahinnalla.
 4. Syötä euromääräinen summa, jolla haluat ostaa Bitcoinia.
 5. Tämän jälkeen alas ilmestyy ostohinta (markkinahinta), välisumma (summa joka käytetään Bitcoinien ostoon) ja hinta, jonka Coinmotion ottaa välityspalkkiona. Viimeisimpinä tietoina näet vielä, montako Bitcoinia saat valitsemallasi summalla sekä kaupan kokonaishinnan.
 6. Viimeisenä askeleena painat vain ”Osta” nappulaa ja olet Bitcoinin omistaja.
Kuinka ostaa Bitcoineja Coinmotionissa

Bitcoin kaupankäynti sivu Coinmotionissa. (BTC = Bitcoin)

Coinmotion kutsukoodi

Kun teet tilin Coinmotioniin, syöttämällä kutsukoodin saat 1 % vaihtokulut ensimmäisten 30 päivän ajaksi (50 % alennus normaaliin vaihtokuluun ilman volyymialennuksia). Vaihtoehtoisesti voit klikata alla olevaa linkkiä ja koodi lisätään automaattisesti rekisteröinti lomakkeessa oikeaan paikkaan.

Coinmotion kutsukoodi: XLS7D6H3CZ6S4VNJ6C9K

Siirry Coinmotion palveluunSiirry Coinmotion palveluun

 

Tarjolla olevat kryptovaluutat

Coinmotion on hiljattain laajentanut kryptovaluuttojen tarjontaa neljällä muulla valuutalla. Muut kryptovaluutat, joita voit ostaa Coinmotion palvelussa ovat:

 • Ethereum
 • Litecoin
 • Ripple
 • Stellar Lumens
 • Aave
 • Chainlink
 • Uniswap
 • USD coin

Näista muista valuutoista, eteenkin Ethereum nousi voimakkaasti 2020 loppupuolella ja vielä 2021 alussa. Pieni hajautus näihin niin kutsuttuihin alt-coineihin saattaa olla ihan järkevää, sillä on vielä melko mahdotonta sanoa, mikä kryptovaluutta iskee läpi oikein kunnolla.

Coinmotion hinnasto

Coinmotionissa tilin luominen, kryptovaluuttojen omistaminen ja varojen säilyttäminen on ilmaista, pois lukien varojen säilyttämisen Holvissa. Holvi-palvelu maksaa euron kuussa ja se veloitetaan Holvissa olevista kryptovaluutoista.

Kryptovaluuttojen ostojen ja myyntien osalta Coinmotion perii 2% maksun jokaisesta toteutuneesta osto- ja myyntitoimeksiannosta. Volyymin kasvaessa 2% vakio komissioprosentti pienenee asteittain seuraavan volyymialennustaulukon mukaisesti.

 • 1.8 % komissio >500€ kaupankäyntiä 90 päivän aikana
 • 1.6 % komissio >2000€ kaupankäyntiä 90 päivän aikana
 • 1.4 % komissio >10 000€ kaupankäyntiä 90 päivän aikana
 • 1.2 % komissio >50 000€ kaupankäyntiä 90 päivän aikana
 • 1.0 % komissio >250 000€ kaupankäyntiä 90 päivän aikana

Coinmotion ei itse veloita kryptovaluuttasiirroista muihin palveluihin erillistä maksua, mutta jokaisesta alustalta ulospäin lähtevästi siirrosta veloitetaan kryptovaluuttasiirroille ominainen siirtokulu, joka määritellään markkinatilanteen mukaan.

Eurojen nostaminen omalle pankkitilille maksaa 0,90 € per siirto.

Laskujen maksaminen Coinmotionissa maksaa 0,90 € per lasku.

Coinmotion mobiili sovellus

Sekä Android että iOS Mobiililaitteille on oma mobiili sovellus Coinmotionilla. Voit ladata mobiili sovelluksen suoraan Google Playsta tai App Storesta kirjoittamalla hakukenttään “Coinmotion”.

Näiden lisäksi Coinmotionilla on oma PWA sovelluksensa, joka helpottaa selainversion käyttöä mobiililaitteella. Voit ottaa sovelluksen käyttöösi kirjautumalla ensin sisään Coinmotioniin. Andoird-puhelimilla sivusto ehdottaa PWAn asentamista automaattisesti. Safari-selaimilla käyttäjän pitää ensin tyhjentää selaustietonsa, minkä jälkeen selain ehdottaa PWA:ta. Voit lukea laajemmin PWA:sta Coinmotionin omilta sivuilta.

Coinmotion arvostelu

Coinmotionin voidaan jo sanoa olevan pitkän linjan kryptovaluutta kauppais, joka on ollut toiminnassa jo vuodesta 2012. Vaikka tämä ei ole sinänsä kovinkaan pitkä aika, ei kryptotkaan ole olleet olemassa vielä kovinkaan pitkään.

Coinmotionin eduksi pitää ehdottomasti laskea sen kotimaisuus ja se, että sillä on finanssivalvonnan hyväksymä ja myöntämä toimilupa joka lisää palvelun luotettavuutta ja turvallisuutta todella paljon muihin Bitcoin kauppoihin ja pörsseihin nähden, jotka tuntuu vähän väliä joutuvan hakkeroinnin uhreiksi.

Toinen suuri etu Coinmotionissa on, että sieltä saa laadukasta asiakaspalvelua suomen kielellä. Vaikka Coinmotion tarjoaa laajat ja selkeät tietopaketit ja käyttöohjeet sekä UKK-osion, voit ongelman tullen silti ottaa yhteyttä asiakaspalveluun joko sähköpostitse tai lähettää heille viestiä Coinmotion alustaan liitetyllä ”sähköpostilla”.  Tarjolla on myös puhelinpalvelu jonka numero on +358291701190. Pienenä miinuksena live chatin puuttuminen ja puhelin palvelun aukioloajat joka on vain arkisin kello 13 – 15 auki.

Lisäpalveluina, joista meillä ei ole kokemuksia, Coinmotion tarjoaa myös Holvi palvelun, jonne voi tallettaa ja lukita omat kryptovaluutat määräajaksi turvaan sekä korkotilin ja kuukausisäästö palvelun Bitcoiniin.

Kaikenkaikkiaan Coinmotion on todella laadukas palvelu Bitcoinin ja kryptovaluuttojen ostamiseen. Palvelu kehittyy jatkuvasti ja tulevaisuudessa tulemme todennäköisesti näkemään uusia kryptovaluuttoja lisättävän palveluun.

Siirry Coinmotion sivustolleSiirry Coinmotion sivustolle

 

Coinmotion usein kysytyt kysymykset

Coinmotion veloittaa 2% toteutuneista kaupoista Bitcoinilla. Tähän on kuitenkin saatavilla volyymi alennuksia, joiden kautta kauppahinnat voivat tippua jopa puoleen.
Coinmotion Oy on Euroopan ensimmäinen yritys, joka on saanut maksulaitostoimiluvan sekä on virallisesti rekisteröity digitaalisten valuuttojen palveluntarjoajaksi. Lisenssin ja rekisteröinnin yritykselle on myöntänyt Suomen finanssivalvonta. Joten mielestämme Coinmotion on erittäin luotettava yritys ja kauppapaikka.
Coinmotionissa varojen ja virtuaali valuuttojen säilytys on ilmaista. Coinmotion veloittaa pääasiassa vain toteutuneita kauppoja virtuaalivaluutoilla, joista he veloittavat 2% ilman volyymialennusta. Myös tietyillä tavoilla tallettaessa tulee rahansiirtokuluja maksettavaksi sekä rahojen nostoista omalle tilille veloitetaan 0.90€.
Liittymällä meidän linkin kautta Coinmotion palveluun et tarvitse mitään koodia saadaksesi etuja. Kun liityt meidän linkin kautta, saat 1 % vaihtokulut ensimmäisten 30 päivän ajaksi (50 % alennus normaaliin vaihtokuluun ilman volyymialennuksia). Klikkaa tästä napataksesi alennuksen. Vaihtoehtoisesti voit myös käyttää seuraavaa kutsukoodia samojen etuuksien saamiseksi. Kutsukoodi: XLS7D6H3CZ6S4VNJ6C9K
Bitcoineja voi helposti ostaa Coinmotion palvelusta. Sinun täytyy vain tehdä tili tänne, tallettaa rahaa ja voit ostaa Bitcoineja vain muutamalla klikkauksella. Lue tarkemmat ohjeet sivultamme. [Lue Coinmotion Kokemuksia Tästä]