Daily Fantasy Sports

Daily fantasy sports

Mikä on Daily Fantasy Sports?

Daily Fantasy Sports (DFS) on fantasy managerointi jota pelataan oikealla rahalla muita managereita vastaan tietyn ajan kestävissä turnauksissa. Näitä turnauksia pelataan useissa eri urheilulajeissa ja tapahtumissa, mutta suosituimmat lajit ovat ehdottomasti jalkapallo ja amerikkalainen jalkapallo. Myös jääkiekko ja koripallo ovat tulleet suositummaksi lajeiksi viime vuosina.

Kun osallistut johonkin DFS turnaukseen, sinulle annetaan tietty budjetti, jonka rajoissa kasaat oman joukkueen tai kentällisen pelaajista jotka pelaavat kyseisen turnaukseen kuuluvissa peleissä. Jokaisella pelaajalla on oma hinta, joka määräytyy taitoon tai odotettuu pistemäärään kyseisessä turnauksessa.

Kuinka pelaan Daily Fantasy turnauksia?

Otetaan esimerkiksi lyhyt kestoinen DFS turnaus joka sisältää vain yhden ottelun, Suomi – Tanska jalkapallo ottelu Euro 2020 kisoissa. Sinun tulee managerina kasata oma joukkueesi näiden kahden joukkueen pelaajista budjetin rajoissa, jonka jälkeen vain seuraat tätä ottelua ja saat pisteitä sen mukaan miten pelaajasi suoriutuvat pelissä. Nyrkkisääntö pelaajien hinnoissa on, mitä parempi pelaaja on kyseessä, sitä suurempi hinta hänellä on.

Turnauksen aikana pisteitä päivitetään lähes reaaliajassa ja voit seurata turnauksen tulostaulukon tilannetta jatkuvasti. Ottelun loputtua voittaja on se manageri jonka joukkue sai eniten pisteitä.

Paras Eurooppalainen Daily Fantasy Sports turnauksia järjestävä sivusto

Kokeile DFS turnauksia Fanteamillä

Ei Bonusta

Euroopan paras Daily Fantasy Sports turnauksia järjestävä sivusto jossa suurimmat palkintopotit ovat yli miljoona euroa!

PelaamaanPelaamaan
Säännöt ja ehdot
+18, säännöt ja ehdot pätevät

Miten pisteet lasketaan DFS turnauksissa?

Jokaisella lajilla ja turnauksen järjestäjällä on hieman erilaiset tavat laskea pisteitä, joten mitään tyhjentävää vastausta ei voida antaa ja aina kannattaa katsoa turnauksen järjestäjän sivuilta mistä kaikista suorituksista annetaan pisteitä.

Pisteet eivät kuitenkaan yleensä eroa mitenkään dramaattisesti ja esimerkiksi jalkapallossa pisteet voidaan sanoa kutakuinkin tulevan tällaisista suorituksista:

Pelaaja pelaa enintään 60 minuuttia: 1 piste

Pelaaja pelaa yli 60 minuuttia: 2 pistettä

Maalivahdin ja puolustajan tekemä maali: 6 pistettä

Keskikenttäpelaajan tekemä maali: 5 pistettä

Hyökääjän tekemä maali: 4 pistettä

Jokainen maalisyöttö: 3 pistettä

Maalivahdin ja puolustajan nolla peli (60 min pelattu): 4 pistettä

Keskikenttä pelaajan nollapeli (60 min pelattu): 1 piste

Jokaisesta kolmesta maalivahdin torjunnasta:1 piste

Torjuttu rangaistuspotku: 5 pistettä

Epäonnistunut rangaistuspotku: 2 pistettä

Jokaisesta kahdesta päästetystä maalista maalivahdille ja puolustajalle: -1 piste

Keltainen kortti: -1 piste

Punainen kortti: -3 pistettä

Oma maali: -2 pistettä

Jotkut sivustot saattavat antaa pisteitä myös voitetuista pääpalloista, taklauksista, syöttöprosentista, voitetusta ottelusta sekä mahdollisesti muista suorituksista. Joten on tärkeää tietää ennen joukkueen kasaamista mitä kaikkea lasketaan pisteisiin mukaan.

Miten palkinnot jaetaan DFS turnauksissa?

Koska näitä turnauksia pelataan rahapanoksilla, voittaja saa suurimman osuuden palkintopotista, mutta myös yleensä 20% parhaiten sijoittautuneista managereista voittaa pienempiä palkintoja, sijoituksesta riippuen.

Suurimmissa Euroopassa pelattavissa turnauksissa on jo 1.000.000€ takuupotteja, joista voittaja kuittaa vähintään 200.000€, joten ihan mistään pienistä voittosummista ei ole kyse enää. Osallistumismaksukaan ei ole järin suuri näissä, sillä osallistumiseen vaaditaan vain 20–25€ panostus, joka menee suoraan palkintopottiin.

Turnauksia on kuitenkin monenlaisia ja osallistumismaksutkin vaihtelevat senteistä tuhansiin euroihin, joten kaikille löytyy varmasti sopivan kokoinen turnaus omaan rahatilanteeseen sopivaksi.

Daily Fantasy Sports palkinnot

Onko Daily Fantasy Sports laillista?

Daily Fantasy Sports luokitellaan suurimmassa osassa Eurooppaa ja Ameriikkaa taito pohjaiseksi peliksi, eikä se täten ole uhkapelaamista. Silti, koska kyseessä on rahapeli, täytyy näiden pelien järjestäjällä olla asianmukainen pelilisenssi jostain maasta. Yleisesti suosittelemme joko Maltan tai Viron pelilisenssin omaavia pelinjärjestäjiä, koska nämä ovat luotettavimpia lisenssejä ja ne takaavat suomalaisille verovapaat voitot.

Mitä lajeja DFS turnaukset sisältävät?

Daily Fantasy Sports voi sisältää mitä tahansa urheilulajia tai tapahtumaa missä on useita pelaajia ja osallistujia kilpailemassa. DFS ei sisällä pelkästään urheilua, vaan näitä turnauksia on tarjolla myös erilaisiin tapahtumiin kuten euroviisuihin ja eSports peleihin.

Viisi syytä pelata DFS turnauksia

 1. Olet manageri, valta on sinulla. Oman joukkueen kasaaminen on hauskaa puuhaa kun mietit ketä pelaajia voit valita joukkueeseesi ja tutkiessasi otteluita ja pelaajia voit valita kuumia pelaajia ja pelaajia jotka ovat muiden pelaajien tutkan alapuolella saadaksesi pienen etulyönti aseman muihin managereihin nähden. Joukkueen kasaaminen ja taktiikan valitsemiseen vaaditaan managereilta strategian miettimistä. Eteenkin jalkapallossa voit miettiä lähdetkö puolustavalla joukkueella jossa on viiden pelaajan puolustuslinja, vai lähdetkö hyökkäävämmällä taktiikalla laittamalla kolme hyökkääjää kärkeen.
 2. Kilpaile muita managereita vastaan. Muut managerit tekevät omanlaisen joukkueensa heidän parhaan näkemyksen mukaan ja harvoin nähdään kahta identtistä joukkuetta, vaikka turnauksessa olisi satoja, tai tuhansia pelaajia. Se tunne on mahtava, kun olet pitkän miettimisen jälkeen saanut rakennettua unelma joukkueesti turnaukseen ja onnistut päihittämään muut turnauksen managerit.
 3. Käytä tietoasi voittaaksesi rahaa. Jos seuraat jotain lajia todella tiiviisti, sinulla on käytössäsi valtavasti tietoa ja tämän tiedon voit kääntää rahaksi valitsemalla parempia joukkueita kuin vastustajasi ja voittamalla rahapalkintoja turnauksissa.
 4. Seuraat otteluita aivan eri mielenkiinnolla. Kun olet osallistunut DFS turnaukseen, seuraat otteluita ja eteenkin omassa joukkueessasi olevia pelaajia aivan eri mielenkiinnolla. Kaikki onnistumiset ja epäonnistumiset itse ottelussa tuovat ja vievät pisteitä pelaajilta ja turnauksien tulostaulukot vaihtelevat jatkuvasti. Näissä turnauksissa voi tulla erittäin kutkuttavia tilanteita otteluiden lopussa jos olet pisteen tai pari perässä johtajaa ja tarvitset ainoastaan yhden onnistumisen pelaajaltasi voittaaksesi koko turnauksen.
 5. Käytä statistiikkaa apunasi joukkueen kasaamiseen. Statistiikan tuijottajat voivat hyötyä hyvin paljon kun he tutkivat ja vertailevat eri pelaajien statistiikkoja löytääkseen parhaat pelaajat joukkueeseensa. Vaikka jos statistiikka ei ole kiinnostavaa voit tunteella valita pelaajia seuraamastasi ottelusta, jolloin ottelun seuraaminen tulee jännittävämmäksi.

Neljä askelta manageri uran aloittamiseen DFS turnauksissa

 1. Avaa tili Fanteam.com sivustolla ja tee sinne talletus. Tämä on Euroopan suurin ja paras DFS sivusto josta löytyy eniten turnauksia ja suurimmat palkintopotit. Fanteam lisäksi toimii Maltan pelilisenssi alla, joten verovapaat voitot ovat taattu. Tutustu myös meidän Fanteam kokemuksia sisältävään arvosteluun.
 2. Valitse turnaus mihin haluat osallistua. Valittavanasi on suuri määrä eri lajeja erikokoisilla osallistumis maksuilla eikä sopivan turnauksen löytyminen ole ongelma.
 3. Valitse pelaajat joukkueeseesi. Isommissa turnauksissa valittavanasi voi olla useampi sata pelaajaa, jonka joukosta sinun pitää kasata oma joukkue tai kentällinen kilpailemaan muita managereita vastaan. Ota huomioon, että useimmissa turnauksissa sinun pitää valita myös kapteeni ja varakapteeni. Kapteenini valinta on todella tärkeää, sillä hän saa pisteensä kaksinkertaisena.
 4. Seuraa otteluita ja kilpaile muita managereita vastaan! Parasta DFS turnauksissa on, että turnausta järjestävä sivusto päivittää tulostaulukoita ja pelaajien pisteitä lähes reaaliajassa, joten aina kun jotain tapahtuu otteluissa, tilanteet muuttuvat myös turnauksessa.

Eri tyyppiset Daily Fantasy Sports turnaukset

DFS turnauksia on eri lajien lisäksi erityyppisiä, tässä on muutama yleisin turnausmuoto.

 • Suuret turnaukset joissa on iso takuupotti ja tuhansia pelaajia
 • Tuplaus turnaukset. Puolet pelaajista saavat panoksensa kaksinkertaisena takaisin.
 • Draft-N-Go turnaukset ovat usein managereiden itse tekemiä turnauksia, joissa osallistujamäärä on rajoitettu hyvin pieneksi. Muuten turnaukset toimivat aivan samalla lailla normaali turnauksiin nähden.
 • Head 2 Head turnaukset ovat kahden managerin välisiä taisteluita joissa voittaja vie kaikki!
 • Satelliitti turnaukset. Usein kalliimpi turnauksiin on tarjolla halpoja satelliitti turnauksia joiden kautta voi voittaa osallistumis oikeuden näihin kalliimpiin turnauksiin. Esimerkiksi 10€ satelliitti turnauksesta voit voittaa paikan valitsemaasi 100€ turnaukseen.

Suosituimmat Daily Fantasy Sports lajit

Suosituimmat lajit voidaan jakaa selkeästi maanosien kesken. Euroopassa suosituimmat lajit ovat Jalkapallo, joista Englannin valioliiga on ylivoimaisesti suosituin ja tämän jälkeen tulevat jalkapallon arvokisat. Jääkiekko on toiseksi suosituin, jonka jälkeen tulevat koripallo ja eSports.

Ameriikassa puolestaan suosituimmat lajit ovat Ameikkalainen jalkapallo (NFL), Koripallo (NBA), pesäpallo (MLB) ja neljäntenä jääkiekko (NHL).