vedonlyöntipörssiVedonlyöntipörssit

Suomalaisille vedonlyöntipörssit ovat hieman tuntemattomampi tapa lyödä vetoa. Toisin kuin perinteisissä vedonlyöntisivuilla et lyö vetoa vedonlyöntisivustoa vastaan, vaan vedonlyöntipörssissä pelaat muiden ihmisten kanssa ja vedonlyöntipörssi toimii vain välikätenä ja alustan tarjoajana. Vedonlyöntipörssit toimivat kuten normaalit pörssitkin missä voit ostaa ja myydä kohteita parhaan hinnan tarjoajalle.

Miksi valita vedonlyöntipörssi?

Vedonlyöntipörssit voivat olla hieman hankala ymmärtää ja käyttää aluksi kun, siellä voi ostaa ja myydä kertoimia itse. Vedonlyöntipörssit tarjoavat kuitenkin erittäin tehokkaat kertoimet jotka lähetelevät 100% palautusta johon perinteiset vedonlyöntisivustot eivät pysty vastaamaan.

Toinen erinomainen ominaisuus vedonlyöntipörsseissä on, että jos muutat mieltäsi vedon jättämisen jälkeen, voit lyödä vastavedon samaan kohteeseen, jolloin  se toimii eräänlaisena cash-out toimintoja. Mikäli kertoimet ovat ehtineet muuttua, voit saada arbitraasi tilanteen, jolloin voitat varmasti hieman. Tai mikäli kertoimet ovat muuttuneet kannaltasi huonompaan suuntaan, jää varmasti tappiolla, mutta vain murto-osan alkuperäisestä panoksestasi.

Kertoimien treidaus

Vedonlyöntipörssissä kertoimet elävät jatkuvasti, eteenkin pelipäivänä kun ihmiset lyövät vetoa tulevaan otteluun. Tällöin kertoimet muuttuvat tiuhaan tahtiin ja etevimmät voivat aavistaa mihin suuntaan kertoimet menevät.

Tällöin on mahdollista ostaa kohdetta esimerkiksi 2.00 kertoimella, ja myydä samaa kohdetta 1.90 kertoimella hieman myöhemmin. Otetaan jälleen 100€ veto kyseiseen kohteeseen ostolle ja myynnille edellä mainituilla kertoimilla. Kun olet saanut molemmat vedot kaupaksi, sinulle on syntynyt tilanne, jossa jäät 10€ voitolle kun joukkue voittaa etkä häviä mitään jos ottelu päättyy mihin muuhun lopputulokseen.

Vedonlyöntipörssi palautusprosentti

Näidenkin yritysten täytyy tehdä rahaa jotenkin. Vedonlyöntipörssit eivät tienaa pelaajien tappioista kuten perinteiset vedonlyöntisivut. Pörssit ottavat pienen komission jokaisesta jätetystä vedosta. Betfair puolestaan ottaa oman komissionsa vain voitetuista vedoista.

Vedonlyöntipörssien ottamat komissiot vaihtelevat 1–5 % välillä. Pörssien palautusprosentti pyörii siis 95–99 % välillä. Normaalit vedonlyöntisivustot tarjoavat 90–97 % palautusprosenttia.

Kausi- ja mestaruusvedoissa palautusprosenttien ero on vielä suurempi vedonlyöntipörssien eduksi. Kun pörsseissä kaikissa kohteissa on sama komissio, muut vedonlyöntisivustot tarjoavat kausi- ja mestaruusvetoihin vaivaisen 80 % palausta.

Vedonlyöntipörssien edut

Listataan vielä nopeasti vedonlyöntipörssien edut perinteisiin vedonlyöntisivuihin nähden:

  • Paremmat kertoimet
  • Paljon paremmat kertoimet kausi- ja mestaruusvetoihin
  • Voit ostaa ja myydä kertoimia
  • Voit jättää oman kertoimen markkinalle odottamaan, josko kertoimet muuttuisivat siten että se menisi kaupaksi
  • Cash-out toiminto 100 % palautusprosentilla
  • Kertoimien treidaus
  • Arbitraasi mahdollisuudet

Parhaat vedonlyöntipörssit

Jotta vedonlyöntipörssit toimisivat hyvin, siellä täytyy olla suuri joukko ihmisiä ostamassa ja myymässä kertoimia. Eikä ole kovinkaan helppoa saada tarpeeksi suurta ihmismäärää pelaamaan samalle pörssille.

Kaksi vedonlyöntipörssiä erottautuu kuitenkin tässä suhteessa edukseen. Betfair ja Matchbook. Molemmat tarjoavat laajaa kohde valikoimaan ja laajaa pelaaja pohjaa. Suosittelemme molempia pörssejä vedonlyöntiin.

Vedonlyöntipörssi bonukset

Bonuksia vedonlyöntipörsseihin on tarjolla valikoidusti. Tällä hetkellä ei ole tarjolla suoraa bonusta vedonlyöntipörssiin vaan täytyy tyytyä heidän tarjoamiin bonuksiin perinteiseen vedonlyöntiin tarjoamia bonuksia tai heidän nettikasinoillensa saataviin bonuksiin.

Tilanteet kuitenkin elävät ja ensitalletusbonuksia saattaa esiintyä aika-ajoin.

Vedonlyöntipörssi mobiilissa

Mobiili vedonlyönti onnistuu vedonlyöntipörsseissä mallikkaasti. Molempia pörssejä, joita suosittelemme voi pelata selainversiossa. Tämän lisäksi molemmat vedonlyöntipörssit tarjoavat ladattavaa mobiili sovellusta niin Android kuin iOS puhelimille.

Nämä mobiili sovellukset nopeuttavat pörssien käyttöä selain sovellukseen verrattuna sekä tarjoavat suuremman määrän ominaisuuksia.

Vedonlyöntipörssi ohjeet – Miten lyödä vetoa

Kertoimien ostaminen (back) toimii vedonlyöntipörssissä ihan samalla tavalla kuin perinteisessä vedonlyönnissä. Etsit vain kohteen, jota haluat pelata ja näet tarjolla olevat kertoimet ja maksimi summan, jolla kyseistä kerrointa voi pelata. Klikkaamalla kerrointa sinulle avautuu ikkuna jossa voit vielä muuttaa haluamaasi kerrointa millä haluat pelata kohdetta ja sitten vain asetat haluamasi panoksen hyväksyt vedon.

Kertoimen myyminen (lay) toimii hyvin samalla tavalla. Valitset kohteen, kertoimen millä haluat myydä kohteen ja panoksen millä haluat pelata. Tässä kohtaa kannattaa huomioida, että panoksella saatetaan tarkoittaa määrää millä muut voivat ostaa asettamasi kerrointa, ei omaa panostasi. Myymällä 100€ panosta 1.30 kerrointa, sinun panoksesi on 30€, jonka voit hävitä ja 100€ minkä voit voittaa.

Betfair lay

100€ lay veto Liverpoolia vastaan tuottaisi 98€ voiton komission jälkeen tasapelillä ja Leedsin voittaessa sekä 31€ tappion Liverpoolin voittaessa.

Yllä olevasta kuvasta kuvasta näet myös kertoimet, joilla voi tällä hetkellä lyödä vetoa. Liverpoolin voiton puolesta voit lyödä samantien vetoa kertoimella 1.30, kun vaan Liverpoolin voittoa vastaan voit myydä vetoa kertoimella 1.31. Kertoimien yllä näkyy kaksi prosenttilukua (100.8% & 99%), nämä tarkoittavat palautusprosenttia, mikäli vetoa löydää sen hetken parhaimmilla back ja lay kertoimilla. 100.8% tarkoittaa 0.8% tappiota jos lyöt vetoa kaikista kohteista, kun taas 99% meinaa 1% varmaa voittoa jos saat ostettua kaikia punaisella olevie kertoimia.

Vedonlyöntipörssi kohteet

Pörsseistä löydät hyvin pitkälti samat ottelut ja tapahtumat sekä niiden kohteet kuin normaaleissakin vedonlyöntisivustoilla on. Vedonylöntipörssit tarjoavat niin pitkäveto, tulosveto, voittajaveto ja sija vedot sekä monia muita. Kohdevalikoiman puolesta ei ole eroa missä pelaa. Vedonlyöntipörsseistä saa vain yleensä paremmat kertoimet ja cash-out toiminnot.

Euroviisu vedonlyönti pörssissä

Maininnan arvoista on, että Betfair tarjoaa euroviisuihin joka vuosi laajan kattaukset kohteista. Vaikka Euroviisut ovatkin Suomessakin suosittu tapahtuma, ei siihen ole hirveästi tarjolla vedonlyöntikohteita. Jos Suomen voiton puolesta haluaa lyödä vetoa, silloin ehdottomasti kannattaa katsoa muualle, kuin kotimaisen veikkaus yhtiön kertoimia, sillä sinne on Suomen voitin kerroin painettu aina aivan liian matalaksi.

Arbitraasi vedonlyöntipörssissä

Vedonlyönnissä arbitraasi tilanteiden saaminen tarkoittaa helppoa rahaa ilman riskiä. Näitä tilanteita on vain hankala löytää vaikka koittaisi vertailla kertoimia useilta eri vedonlyöntisivuilta. Vedonlyönti pörssissä voit hieman parantaa tilannetta, mikäli huomaat, että johonkin on tarjolla liian korkeaa kerrointa pörssissä ostamalla sen pois ja laittamalla myyntiin samaa kohdella, mutta pienemmällä kertoimella. Mikäli onnistut myymään kohteen pienemmällä kertoimella, olet saanut itsellesi riskittömästi voittoa.

Kannattaa kuitenkin huomioida, että markkinat eivät aina liiku järkevään suuntaan ja yllätyksiä sattuu. Joten metsästä arbitraasi tilanteitakin maltilla.

Betfair

Maailman suurin vedonlyöntipörssi

PelaamaanPelaamaan
Säännöt ja ehdot
18+, säännöt ja ehdot pätevät.